3 september a.s. Waarom is diagnose bij dementie belangrijk?

Waarom is diagnose bij dementie belangrijk?

Alzheimercafé Breukelen op 3 september a.s.

  • Is het dementie of is er een andere oorzaak?
  • Wat zijn de voordelen van een diagnose?
  • Welke soorten onderzoek zijn er om dementie vast te stellen?

 Meestal merkt de partner of een familielid dat er iets 'niet pluis’ is. Het valt op dat iemand terugkerende geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in karakter heeft.Het is belangrijk om tijdig een diagnose te stellen en zeker te weten dat er niet iets anders aan de hand is. Geheugenproblemen kunnen ook voortkomen uit een andere aandoening (bijvoorbeeld depressie, stress, vitaminetekort of een schildklierafwijking).

 Met een diagnose heeft iemand met dementie recht op hulp en ondersteuning, zodat het in de thuissituatie zo lang mogelijk vol te houden is. Bijvoorbeeld begeleiding van een casemanager. Daarbij geldt ook: hoe eerder hoe beter. Een vroegtijdige diagnose vergroot de kans dat een eventuele behandeling helpt om de ziekte te stabiliseren, vertragen of verzachten.

Elvira Myronova, Specialist Ouderengeneeskunde bij St. Humanitas, bespreekt deze onderwerpen o.l.v. een deskundige gespreksleider. Er is uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en om onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Ook is er een tafel met informatie en folders van Alzheimer Nederland en andere (hulp)organisaties.

 Iedereen die belangstelling heeft is welkom bij deze gratis toegankelijke bijeenkomst op dinsdag 3 september a.s. van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: Welzijn Stichtse Vecht in Het Trefpunt, flat ’t Heycop (links naast De Aa 50) te Breukelen. Contact Steunpunt Mantelzorg, tel. (0346) 290710, www.welzijnstichtsevecht.nl.

 

 

 
Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions