Aangenaam leven ondanks dementie - 5 februari 2019, Breukelen

Aangenaam leven ondanks dementie

Alzheimercafé Breukelen op 5 februari a.s.

Hoe kunt u het thuis langer volhouden én aangenaam ouder worden ondanks dementie bij u of uw partner? Uitgaande van wat iemand met dementie nog wél kan is er steeds meer maatwerk mogelijk. Wilt u individueel begeleiding of gezelschap? Of samen met anderen actief blijven? Alles gericht om het plezierig, comfortabel te houden voor de mens met dementie, maar ook fijn als de mantelzorger even ontlast kan worden. Hoe organiseer je dat? Waar kun je terecht? 

Medisch gezien is het nog niet mogelijk dementie te genezen. Wat wel kan, is dat mensen nog jaren een goede tot acceptabele kwaliteit van leven kunnen ervaren. Met persoonsgerichte ondersteuning waar nodig, voor zowel degene met dementie als de mantelzorger. De kunst is om steeds opnieuw te zoeken naar wat nog wél kan. Zo zijn er in de gemeente Stichtse Vecht diverse mogelijkheden voor leuke, sportieve of creatieve activiteiten, persoonlijke begeleiding,  opvang of zelfs vrijwilligerswerk voor mensen met dementie. Voorbeelden zijn de Blijf Actief Groep, zorgboerderij, dagopvang, DemenTalent, Alzheimerkoor, wandelgroep. Misschien heeft u zelf wel ideeën? Dan hebt u deze avond de gelegenheid om dat aan te geven. Laat u inspireren door alle mogelijkheden tijdens deze bijeenkomst. Diverse organisaties zijn aanwezig en vertellen graag over de mogelijkheden. De avond wordt geleid door een deskundige gespreksleider en medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg. 

U krijgt uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en om onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Er is een informatie en folders over dementie van allerlei organisaties. Iedereen die belangstelling heeft is welkom bij deze gratis toegankelijke bijeenkomst op dinsdag 5 februari a.s. van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: Welzijn Stichtse Vecht in Het Trefpunt, flat ’t Heycop (Heycop 2, links naast De Aa 50) te Breukelen. Contact Steunpunt Mantelzorg, tel. (0346) 290710, www.welzijnstichtsevecht.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions