Informatie

  

Collectieve verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

De Gemeente Stichtse Vecht heeft een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd. 

Voor wie is de verzekering?

Voor iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig. De verzekering geldt ook voor kerkelijk werk en buurtactiviteiten, met uitzondering van vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers. Ook mantelzorgers zijn verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommen voor vrijwilligers.

Let op: 

Is er een andere verzekering dan de VNG Vrijwilligersverzekering waarop de vrijwilliger de schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor.

Meer weten? Kijk dan op de website van Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht
 

De Mantelzorglijn

bereikbaar tussen 9.00 - 16.00 uur voor informatie, ondersteuning of een luisterend oor. Tel 0900-2020496 (0,10 p.m). Voor emotionele ondersteuning kunt u buiten vaste werktijden bellen met de SOS telefonische Hulpdienst 0900-0767

 

Mantelzorg.NL

De landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste. Voor advies, informatie en ondersteuning. Wie voor 10 euro per jaar lid wordt, kan gebruik maken van extra’s zoals sociaaljuridische ondersteuning. 

Geheugenproblemen en dementie

Iedereen die ouder wordt merkt dat het geheugen wat minder goed werkt dan voorheen. Dit hoeft niet altijd ernstig te zijn, het hoort bij het ouder worden. Maar voor sommige mensen kan het wel ernstige vormen aannemen. Hebt u het gevoel dat er meer aan de hand is? Bespreek het met uw huisarts of neem contact op met de dementieconsulent. 

Maandelijks zijn er informatieve en gezellige bijeenkomsten over geheugenproblemen, bijvoorbeeld het Alzheimercafé in Maarssen en Breukelen.

Wekelijks zijn er ontmoetingsgroepen voor mensen met beginnende dementie die zo lang mogelijk in goede conditie willen blijven: Ontmoetingsgroep Blijf Actief, in Breukelen en Loenen (start in 2014).

Dementieconsulent Regio Breukelen, Loenen, Kockengen

Anne Larue 
Mobiel: 06-31043082 
E-mail: a.larue@careyn.nl

Dementieconsulent Regio Maarssen en Maarssenbroek

Corlien Klijnsma
Mobiel: 06-46147273
E-mail: cklijnsma@rijnhoven.nl

 

Alzheimer Nederland

Postbus 2077
3800 CB Amersfoort
Telefoon: 033-3032502
E-mail: info@alzheimer-nederland.nl
Website: www.alzheimer-nederland.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design & Bouw: Two Visions