Je beter voelen begint hier!

                                                        

Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een aanpak voor mensen die na een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke periode het lastig vinden om een positieve draai aan het leven te geven en weer aansluiting te vinden. Bij deze aanpak schrijft een huisarts geen medicijnen voor maar een recept uit voor welzijn. Samen met de adviseur welzijn stel je een welzijnsarrangement samen en ga je aan de slag. Welzijn op Recept kan je helpen om mensen te ontmoeten, zinvol bezig te zijn en gewaardeerd te worden.

Samen zetten we de eerste stap

Het liefst wil je zonder medicijnen of psychologische zorg er weer bovenop komen. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je? In een gesprek met de adviseur welzijn onderzoek je waar je energie van krijgt. Wat kan je goed en waar word je blij van? Vervolgens word je gekoppeld aan een vrijwillige coach die je helpt bij die lastige eerste stappen. 

Meer weten? Contact?

Wil je meer weten? Bekijk hier de folder.

Je kunt ons als volgt bereiken:

Word vrijwillige coach voor Welzijn op Recept!

Een vrijwillige coach kijkt vooral naar iemands sterke kanten. Wat kan iemand goed of waarvan krijgt iemand energie? Hij/ zij heeft kennis van de wijk (sociale kaart) en is in staat mensen met elkaar te verbinden. Spreekt dit je aan en ben je bereid deel te nemen aan intervisie en workshops? Neem contact op voor een oriënterend gesprek. 

Naast een leerzame en afwisselende werkomgeving,  biedt dit vrijwilligerswerk de mogelijkheid om deel te nemen aan werkoverleg, een workshop en intervisie. 

Als u meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met

Daphne de Vette, telefoonnummer 0346-290710 / d.devette@welzijnsv.nl

Welzijn op Recept is een samenwerking van Welzijn Stichtse Vecht, Gemeente Stichtse Vecht, Huisartsenpraktijk Hodes en Van Beek en MOvactor.

 

Design & Bouw: Two Visions