Samen de schouders eronder en klaar is de (speel) tuin!

In 2017 is er een buurtfeest georganiseerd waar buurtgenoten elkaar konden ontmoeten en spreken over de wijk ‘de Eendracht’. Enkele bewoners ergerde zich aan het groen rond de speeltuin tussen Ameland en Arianestraat. De brandnetels stonden hoog en de honden renden door de speeltuin. Dit moest anders!

Samen met de wijkopbouwwerker van Welzijn Stichtse Vecht is er een plan gemaakt en dit plan is ingediend bij het sociaal leefbaarheids budget van de gemeente. Al snel werd duidelijk dat buren veel met elkaar konden bereiken, want het hele plan werd goed gekeurd! De oude haag en het onkruid rond de speeltuin werd verwijderd en er kwamen klimop planten op een stalen hekwerk.
                                          
Eind vorig jaar kreeg de wijk meer dan 1000 narcissenbollen en deze zijn met vele bewoners in de groenstroken gezet. Daarnaast wilden de bewoners ook graag een ronde picknickbank tussen de bomen, zodat jong en oud even konden zitten en wat eten of drinken met elkaar. Deze werd geschonken door de woningbouw Vecht en Omstreken.

Na de vorst kwam het laatste deel aan bod. Samen met de Integrale groenaannemer Verheij werd er een zelfbedachte tuin aangelegd in een hoek van de speeltuin.

Er staan nu Vlinderstruiken, Krentenboompjes, Annabellen en lekker ruikende Echinaforce en lavendel. Deze tuin is mooi omzoomd door dikke stammen, afkomstig van een boom die gekapt is aan het kanaal enkele meters verderop. De tuin is nu klaar en gaat onderhouden worden door enthousiaste buurtbewoners.
                                               
                                                     

“We willen genieten van het groen en de kleuren en de insecten hebben het zwaar, daarom hebben we gekozen voor kleurige struiken en bloemen die veel bijen en vlinders aantrekken”
                                                        

Nu maar snel hopen dat alles mooi opkomt en gaat bloeien. Het was een heel leuk initiatief en misschien gaan we in het najaar het bloemenlint van Breukelen Noord doortrekken, zodat de kanaalrand éen en al bloem wordt.

Mocht je zelf ideeën hebben over een groenproject in je wijk of iets willen organiseren voor je straat om de buren te ontmoeten? En je weet niet zo goed waar te beginnen? Laat het de wijkopbouwwerkers van Welzijn weten. Tel: 0346-290710 of m.boot@welzijnsv.nl (Breukelen/Loenen) of l.devries@welzijnsv.nl (Maarssen/Maarssenbroek)

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions