Taalpunt in Breukelen en Maarssen

Iedereen die zijn Nederlands wil verbeteren of Taalmaatje wil worden kan nu ook terecht in Breukelen. Het Taalpunt is geopend iedere  vrijdag van 14.00-16.00 uur en is gevestigd in de Bibliotheek. Vrijwilligers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt zo binnenlopen, een afspraak is niet nodig.

In de gemeente Stichtse Vecht hebben ongeveer 6.200 mensen moeite met lezen en schrijven. Om mee te kunnen doen in onze maatschappij, is het belangrijk dat iedereen kan lezen en schrijven.

Bij het Taalpunt kunnen inwoners terecht, die beter willen leren lezen, schrijven en/of spreken. Het verbeteren van de Nederlandse taal is voor velen de manier om beter mee te kunnen doen in onze samenleving. Een stap op weg naar (vrijwilligers)werk, naar een cursus of zelf naar het spreekuur van de dokter kunnen gaan.

Bij het Taalpunt kan men zich ook aanmelden als Taalvrijwilliger.  

Het Taalpunt is een onderdeel van het Taalhuis Stichtse Vecht een initiatief van het Platform Aanpak Laaggeletterdheid, de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, Welzijn Stichtse Vecht en Stichting Lezen en Schrijven. 

Wie vragen heeft over taal, beter wil leren lezen, schrijven of spreken of Taalvrijwilliger wil worden kan terecht bij:
Het Taalpunt Breukelen (in de Bibliotheek Breukelen, Schepersweg 6c) elke vrijdag 14.00-16.00 uur.
Het Taalpunt Maarssenbroek  ( in de Bibliotheek Maarssenbroek,  Bisonspoor 237-01 (in het Safari-gebouw) elke maandag 13.00-15.00  uur
Mailen kan ook naar: taalpunt@bibliotheekavv.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions