Vrijwillige Taalpuntmedewerker(s) gezocht

Voor het nieuw te openen Taalpunt in de Bibliotheek Breukelen zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Bij een Taalpunt kunnen inwoners terecht die beter willen leren lezen, schrijven en/of spreken. Het verbeteren van de Nederlandse taal is voor velen de manier om beter mee te kunnen doen in onze samenleving. Een stap op weg naar (vrijwilligers)werk, naar een cursus of zelf naar het spreekuur van de dokter kunnen gaan. Naast dat mensen die de taal beter willen leren lezen, schrijven of spreken kunnen ook nieuwe Taalvrijwilligers zich aanmelden bij het Taalpunt.  

Als Taalpuntmedewerker sta je bezoekers te woord, je geeft hen informatie of adviseert over een passend taaltraject. Je werkt met de andere vrijwillige Taalpuntmedewerkers in wisseldienst volgens een van tevoren afgesproken rooster.

Wil je helpen mensen die eerste stap te maken naar verbetering van hun Nederlandse taal. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die:

  • tijdens het wekelijkse spreekuur (vrijdagmiddag 14.00-16.00 uur) de bezoekers te woord willen staan en hen willen informeren en adviseren.
  • goed kunnen samenwerken en het  leuk vinden mensen te ontvangen en naar hen te luisteren.
  • digitaal vaardig zijn
  • zelfstandig kunnen werken
  • bereid zijn deel te nemen aan scholing waaronder de Basistraining voor Taalvrijwilligers
  • 1x per twee of drie weken beschikbaar zijn op vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Marijke Boot, m.boot@welzijnsv.nl, tel. 0346-290710 of met Hanneke Paul, h.paul@bibliotheekavv.nl tel. 0346 567519.

Het Taalpunt Breukelen is onderdeel van het Platform Aanpak Laaggeletterdheid. Dit is een initiatief van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, Welzijn Stichtse Vecht en Stichting Lezen en Schrijven.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Hanneke Paul
Medewerker Culturele en Maatschappelijke Activiteiten
h.paul@bibliotheekavv.nl
0346 567519

 

                        

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions