Welzijn op Recept in Stichtse Vecht

                      Aftrap Welzijn op Recept in Stichtse Vecht

MAARSSEN > In de huiskamer van de Vondel was de aftrap van Welzijn op Recept. Huisartsenpraktijk Hodes en van Beek en Welzijn Stichtse Vecht zijn ruim een jaar geleden begonnen met het vormgeven van deze pilot. Huisarts Eugenie Hodes, wethouder Hetty Veneklaas, directeur- bestuurder Sandra Baidjoe en projectleider Mirjam van der Hoop gaven samen het startsein op deze feestelijke middag. Organisaties zoals het Sportpunt en de Bibliotheek, een aantal huisartsen, betrokken vrijwilligers en potentiële deelnemers waren aanwezig om deze samenwerking te vieren. Wethouder Hetty Veneklaas bedankte de vrijwilligers in haar toespraak voor hun inzet en reikte de eerste welzijnsvitaminen uit. Met deze symbolische handeling kan het project nu echt starten. Inmiddels is het eerste recept al uitgeschreven.

Welzijn op Recept is een aanpak voor mensen die na een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke periode het lastig vinden om een positieve draai aan het leven te geven en weer aansluiting te vinden. Bij deze aanpak schrijft een huisarts geen medicijnen voor, maar een recept uit voor welzijn. In een gesprek met de adviseur welzijn onderzoekt een deelnemer waar hij/ zij energie van krijgt. Wat kan iemand goed en waar wordt een deelnemer blij van? Vervolgens wordt de deelnemer gekoppeld aan een vrijwillige coach die helpt bij die lastige eerste stappen.

 Spreekt dit project u aan en zou u graag meer willen weten of u willen inzetten als vrijwillige coach? Neem contact op met Rianda van der Linden of Mirjam van der Hoop op 0346 290170 of via mail: via@welzijnsv.nl

Bron: VARNWS

http://www.varnws.nl/artikel/nieuws/51281/aftrap_welzijn_op_recept_in_st...

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions